Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koňská kuchařka
Chcete udělat svému koníkovi radost? Mám pro Vás pár receptů na nějaké dobroty :) Tak teď už můžu popřát jen dobrou chuť.

P.S.: Budu moc ráda, když mi ještě nějaké recepty pošlete, nebo když mi napíšete, jak koníkům chutnalo :)

 

Koňská mňamka

225 g sirupu z cukrové řepy

150 g celozrnných ovesných vloček

200 g pšeničné mouky

mrkev, jablko, voda

 

Postup: Nastrouháme mrkev a jablko, vše smícháme dohromady, podle potřeby přidáme vodu a dobře prohněteme. Hmotu vytvarujeme do kuliček a pečeme 20 - 25 minut ve středně vypečené troubě. Poté necháme ztuhnout a další den můžeme koníčkům podávat.


 

Mrkvové koňské koláčky
1 šálek strouhané mrkve
1 strouhané červené jablko
2 polévkové lžíce oleje
1/4 šálku melasy
1 polévková lžíce soli
1 šálek ovsa
1 šálek mouky
 

Postup: troubu předehřejte na 350 stupňů. Smíchejte nastrouhané jablko, mrkev, olej a melasu. Přidejte sůl, oves a mouku a vše dobře promíchejte. Vyválejte a vytvarujte. Pečte v troubě 20 minut nebo až do zhnědnutí. Nechte vychladnout a dobrou chuť čtyřnohým přátelům!
 


 

Vločkové pamlsky

3 velké mrkve
3 jablka (nebo banány či hrušky)
2 kg ovesné mouky
1/2 litru vody
1/4 kg pšeničných vloček
2 bylinkové (třeba šalvějové) bonbony
 

Postup: rozpusť bonbony ve vodě. Nastrouhej mrkve a jablka a smíchej je s ovesnou moukou a pšeničnými vločkami. Přidej vodu a rozpuštěné bonbony. Pokud je těsto moc suché, přidej ještě vodu, ale pokud je naopak moc mokré, přidej víc vloček. Nech 30-45 minut odstát, aby mohly vločky nasáknout vodou. Pomocí dvou lžic vytvaruj těsto do hromádek a polož je na plech. Při občasném otáčení hromádky peč při 250° 1 až 1 1/2 hodiny. Hotové pamlsky uchovávej ve vzduchotěsné nádobě.